„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.5 °C
apmācies

Elita Patmalniece radījusi unikālu dizainu Rēzeknes pakomātam

Publicitātes foto

No šī gada 22.novembra “Maxima XX” veikala apmeklētājus Rēzeknē priecē “Omniva” pakomāts ar īpašu Elitas Patmalnieces dizainu, kas attaino Rēzeknei raksturīgās kristietības simbolus.

“Omniva” pakomāts ar īpašo mākslas darbu atrodas Rēzeknē blakus “Maxima XX” veikalam, Atbrīvošanas alejā 141A. Māksliniece Elita Patmalniece par darbā attēlotajiem elementiem: “Ar Rēzekni man saistās violetā - garīguma un noslēpumainības krāsa. Rēzeknē tāpat kā Latgalē kopumā ir spēcīgas kristīgās ticības tradīcijas, tādēļ manā darbā kā ticības simbols dominē baznīcas. Īpašs akcents ir glezniņa ar Aglonas baziliku un sieviete, kas skaita lūgšanas. Arī kronis un sirds ir par godu Dievam.”

“Veikala apmeklējums ir būtiska sastāvdaļa mūsu visu ikdienā, tādēļ ir īpaši svarīgi, lai gan iepirkšanās vide, gan ārtelpa būtu ne tikai ērta, bet arī radītu pozitīvas emocijas. “Maxima Latvija” šobrīd iegulda lielas investīcijas veikalu vides uzlabošanā, tādēļ esam īpaši gandarīti, ka arī sadarbības partneri izrāda iniciatīvu un veic apkartējās vides uzlabošanu,” jauninājumu komentē “Maxima Latvija” valdes loceklis Jānis Vanags.

Lai nākamo simtgadi iesāktu drosmīgi un radoši, piecās pilsētās – Rīgā, Valmierā, Liepājā, Jelgavā un Rēzeknē – “Omniva” sadarbībā ar vienu no Latvijas spilgtākajām māksliniecēm Elitu Patmalnieci radīja īpašus, katrai pilsētai veltītus, iedvesmojošus darbus, kas izdaiļos pakomātus līdz pat pavasarim. Katrā mākslas darbā slavenā māksliniece attēlojusi savas atmiņas, emocijas un asociācijas saistībā ar katru no piecām izvēlētajām pilsētām, ietērpjot tās krāsās un tēlos.

“Omniva” par darbu autoru izraudzīja tieši Elitu Patmalnieci, jo viņas iekšējais un ārējais krāšņums caurstrāvo visus viņas darbus, tādējādi nododot prieku un pozitīvas emocijas “Omniva” pakomātu lietotājiem, kas šīs emocijas var nodot tālāk sūtījumu saņēmējiem.