„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Daugavpils novads gatavojas optimizācijai

Lai samazinātu administratīvās izmaksas Daugavpils novada dome izveidojusi darba grupa, kas sāks vērtēt iespējamos optimizācijas variantus.

Daugavpils novada domes priekšsēdētājs Arvīds Kucins skaidro, ka nepieciešams vērtēt situāciju kopumā, nevis tikai atsevišķas štata vienības un to uzturēšanas izmaksas. Pagaidām sākta grāmatvedības vienību pārskatīšana, tām sekos kultūras un sporta, komunālās saimniecības nozares organizēšana pašvaldībā. Otrā darba grupas sanāksme Daugavpils novada domē notiks 5. decembrī.

Jau vēstījām, ka ar grāmatvedības darbinieku tīkla optimizāciju administratīvās izmaksas samazinās Rēzeknes novada dome. Līdzīgu procesu šī gada sākumā uzsāka Gulbenes novads. Pārskatīt šos izdevums 2017. gadā mudināja Valsts kontrole, nākot klajā ar ziņojumiem par administratīvā resursa efektivitāti 20 pašvaldībās, tai skaitā Daugavpils novadā.