„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.0 °C
neliels lietus

Ilūkstē var iepazīt Sarkanā Krusta vēsturi

Publicitātes foto

Svinot Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) 100 gadu jubileju, LSK Daugavpils un Ilūkstes novada komiteja sadarbībā ar Ilūkstes bērnu un jauniešu centru izveidoja izstādi.

LSK Daugavpils un Ilūkstes komitejas izpilddirektore Ērika Naglinska pastāstīja, ka Sēļu istabā redzamas senas fotogrāfijas, kas stāsta par pirmās palīdzības sniegšanas sacensībām, apbalvojumi, ko komiteja pasniedz aktīvākajiem donoriem un biedriem, krūšu nozīmītes u.c. Senākais eksponāts ir 1934. gadā izdotā žēlsirdīgās māsas, kas darbojas LSK paspārnē arī šodien, grāmatiņa.

Ekspozīcijas autore ir Ilūkstes bērnu un jauniešu centra vadītāja Vanda Rimša.

Uz 1. novembri LSK Ilūkstes un Daugavpils komitejā reģistrēti gandrīz 60 biedri un 727 donori. Komiteja atbalsta donoru kustību, izsniedz ES pārtikas pakas trūcīgajiem un humānās palīdzības preces maznodrošinātajiem, iznomā tehniskos palīglīdzekļus (kruķus, spieķus, ratiņkrēslus utt.), organizē pirmās palīdzības sniegšanas mācības un sacensības.