„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 16. aprīlis
Otrdiena
Alfs, Bernadeta, Mintauts
+5.7 °C
apmācies

Laiks darināt Adventes vainagu

Priesteris Andris Ševels nosvētīja vainagus un to darinātājus // LL arhīva foto

Šo svētdien aizdegsim pirmo svecīti Adventes vainagā, uzsākot skaisto Ziemassvētku gaidīšanas laiku. Daugavpils Jēzus Sirds draudzes svētdienas skolā šogad turpinās pērn aizsāktā tradīcija, aicinot bērnus kopā ar vecākiem darināt savu Adventes vainagu. Šāda radoša darbnīca ir iespēja bērniem apgūt kristīgo teoriju reizē ar praktisko pieredzi.

Kopā ar svētdienas skolas skolotājām Veroniku Saveļjevu un Zoju Vitkovsku un floristi Evelīnu Abaroviču tapa daudzveidīgi, krāšņi Adventes vainagi. Par materiāliem parūpējās draudze, bet mazie skolas apmeklētāji kopā ar saviem vecākiem lika lietā izdomu un radošumu. Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī vainagu darināšanā var iztikt ar gana vienkāršiem materiāliem, lai tiktu pie gaidītā rezultāta. Uz salmu pamatnes nostiprināti priežu zari, kas izrotāti ar čiekuriem, sūnām, eglīšu mantiņām, lentītēm un tējas svecītēm. Floriste Evelīna sniedza padomus, kā veidot vainagu un rūpēties par to, lai tas ilgāk saglabātos svaigs.

Gatavos vainagus nosvētīja draudzes prāvests priesteris Andris Ševels. Viņš arī pastāstīja bērniem un viņu vecākiem, kāpēc vainagā iededz tieši četras sveces un ko tās nozīmē. Četru sveču pakāpeniska aizdegšana simbolizē Kristus dzimšanas tuvošanos, bet Adventes vainaga zaļie zari ir cerības simbols gaismas uzvarai pār tumsu, dzīvības uzvarai pār nāvi.

Sveces ir viens no Adventes laika simboliem, jo gaisma norāda ceļu, kliedē tumsu, aizdzen bailes un sniedz drošības sajūtu.