„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Eglainē tūristus sagaidīs Stendera klasē

Egita Terēze Jonāne

Ilūkstes Raiņa vidusskolas izglītības programmu īstenošanas vietā Eglainē jaunais tūrisma objekts Stendera klase aprīkota ar soliem un Stendera profilu. Pirmos tūristus tā uzņems jau 2019. gada tūrisma sezonā,  pastāstīja Ilūkstes novada domes attīstības plānotāja uzņēmējdarbībā Dace Stalidzāne.

Lai sajustu Gotharda Frīdriha Stendera klātbūtni, uz loga novietots mākslinieka Ivo Folkmaņa darinātais Stendera profils. Visas mēbeles un rakstāmpiederumi atbilst 18. gadsimtam, kad Eglainē strādāja G. F. Stenders. Turpat skapī ir tā laika skolēnu un skolotāja apģērbs, kurā tērpsies tūristi. Paņēmuši rokās Vecā Stendera „Bildu ābeci”, kas nopirkta par projekta finansējumu, viņi mācīsies rakstīt un lasīt senajā drukā.     

Stendera klases izveidošanu un aprīkošanu atbalstīja Eiropas Reģionālā attīstības fonda Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programma un Ilūkstes novada pašvaldība projekta „Ceļo gudri - apceļo Lietuvu un Latviju” ietvaros.