„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+3.2 °C
apmācies

No jaunā gada nedaudz samazināsies siltumenerģijas tarifs

Siltumenerģijas cena Daugavpilī joprojām ir viena no visaugstākajām Latvijā // Foto: Aleksandrs Rube

28. novembrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (regulatora) padome apstiprināja uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” jauno tarifu plānu. Saskaņā ar noslēgto līgumu, nākamajā gadā no janvāra līdz aprīlim tarifs nepārsniegs 57,88 eiro par megavatstundu (bez PVN).

PAS „Daugavpils siltumtīkli” valdes loceklis Viktors Lukjančiks informēja, ka „Latvijas gāze” sola saglabāt tarifu pat tad, ja pieaugs gāzes cenas. Savukārt, ja kurināmā cena samazināsies, siltumtīklu uzņēmumam būs iespēja samazināt izcenojumus.

Taču, tā kā līdz 1. janvārim vēl ir spēkā pašreizējais plāns, decembrī gaidāms siltumenerģijas tarifa pieaugums no 58,32 līdz 59,11 eiro par MWh (bez PVN). Un tikai pēc tam stāsies spēkā jaunās vienošanās ar piegādātāju.

Atgādinām, ka oktobrī kurināmā cenu kāpuma rezultātā siltumenerģijas cena Daugavpilī palielinājās līdz 63,01 eiro/MWh (bez PVN). Šis rādītājs bija visaugstākais Latvijā. Pieaugums bija saistīts ar to, ka nebija ilgtermiņa tarifu plāna, kuru apstiprina regulators. Biržu ziņas liecina, ka beidzamajā pusgadā dabas gāzes cena pasaules tirgū pieaugusi par 35%.