„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

DRS pieejamas bezmaksas pediatru konsultācijas

Foto: indiancrestpeds.com

Pateicoties valsts programmai, Daugavpils reģionālajā slimnīcā (DRS) uzsākta pediatru ambulatorā pieņemšana.

Bērnu ārstu bezmaksas konsultācijas pieejamas pacientiem līdz 18 gadu vecumam darbdienās no pl. 11.00 līdz 13.00. Pacientus pieņem trīs pediatres – Nataļja Silova, Elīna Grunda un Jolanta Valpētere.

DRS galvenais ekonomists Grigorijs Semjonovs pastāstīja, pediatru ambulatorā pieņemšana kļuva iespējama, pateicoties slimnīcas iekšējai reorganizācijai. „Agrāk, resursu trūkuma dēļ, slimnīca bija spiesta hospitalizēt visus bērnus, lai paspētu laikus veikt diagnostiku un palīdzēt,” saka G. Semjonovs. Savukārt tagad pediatru ambulatorā pieņemšana ļaus regulēt mazo pacientu plūsmu. Pacienti, kuriem nav akūtu saslimšanu, saņemt bērnu ārsta konsultāciju, visas nepieciešamās procedūras vai nepieciešamo zāļu recepti.

Pats galvenais ir tas, ka neakūta pacienta apskate pie pediatra tagad ir bez maksas. Vēl viens ambulatorās pieņemšanas pluss DRS – bērnu izmeklēs gadījumā, ja nav iespējams tikt pie ģimenes ārsta.

G. Semjonovs atzīmēja, ka pediatru ambulatorā pieņemšana DRS ir savdabīgs pilotprojekts, kura mērķis ir turpmākā attīstība. „Jauninājums tiks ieviests kā izmēģinājums, taču tas jau kļuvis pieprasīts un pašlaik pacientu plūsma ir liela,” viņš saka, „tāpēc ļoti bieži pieņemšana notiek daudz ilgāk par noteikto laiku, līdz izmeklēts pēdējais pacients.” Tāpēc DRS meklēs līdzekļus, lai pagarinātu pieņemšanas laiku un sniegtu palīdzību visiem bērniem, kas ieradušies uz ambulatoro pieņemšanu.

Apmeklēt speciālistu var, piesakoties iepriekš pa vienoto reģistratūras tālruni 65422419 vai rindas kārtībā, dodot priekšroku pacientiem ar iepriekšēju pierakstu.

Speciālistu pieņemšana norisinās slimnīcas 1. stāvā  (ieeja caur plānveida posteni). Uzziņas pa tālruni  65405303.