„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Ruģeļu ūdenskrātuvē izbūvēs akvaparku

daugavpils.lv

Daugavpils domes Pilsētbūvniecības un vides komisijas kārtējā sēdē tika izskatīts SIA „Water Land LV” jautājums par pašvaldībai piederošās Ruģeļu ūdenskrātuves pludmales un ūdens akvatorijas daļas nomu, lai tur ierīkotu akvaparku.

SIA „Water Land LV” saņēma vienu no Daugavpils pašvaldības grantiem jauno uzņēmēju atbalsta programmas „Impulss 2018” konkursā. Akvaparks būs komplekss uz ūdens, kuru veidos piepūšami elementi.

Komisijas pārstāvji jautāja, kāpēc uzņēmējs vēlas uzstādīt atrakcijas tieši ūdenskrātuvē, nevis Stropu ezerā. Firmas valdes loceklis Aleksejs Poligalovs paskaidroja, ka vieta ūdens atrakciju parka izveidei nav izvēlēta nejauši. Uzņēmums veica pilsētas iedzīvotāju aptauju, pie kuras ūdenstilpes viņi labprātāk atpūšas. Vairākums atzīmēja, ka tā ir Ruģeļu ūdenskrātuve. Taču vispārliecinošākais arguments par labu šai ūdenstilpei ir tās tīrais ūdens.

Komisija nolēma piešķirt SIA „Water Land LV” nomas tiesības uz pieciem gadiem, jo tas ir ilgtermiņa projekts, turklāt tam būs liela loma Ruģeļu ūdenskrātuves teritorijas labiekārtošanā un attīstībā. Pilsētbūvniecības un vides komisija vien izvirzīja nosacījumu – uzņēmumam jāiesniedz pārģērbšanās kabīņu, tualešu un citu akvaparkā nepieciešamu objektu izvietojuma un to ārējā izskata projekts.