„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+9.2 °C
apmācies

Jēkabpils Tieslietu nama būvdarbi jau pusē

Jēkabpils Tieslietu namu būvē starp dzīvojamajiem masīviem Daugavas kreisajā krastā // Foto: Aleksandrs Rube

Šogad VAS „Tiesu namu aģentūra” uzsāka triju būvniecības projektu īstenošanu tieslietu nozarē Jēkabpilī, Ventspilī un Tukumā. Jēkabpilī par 6,8 miljoniem eiro top jauns Tieslietu nams,  kas kalpos arī kā vairāku iestāžu klientu apkalpošanas centrs.

Jēkabpils Tieslietu namā paredzēts izvietot Jēkabpils rajona tiesu, Jēkabpils rajona tiesas Zemesgrāmatu nodaļu un Jēkabpils rajona prokuratūru. Paredzēts, ka tur atradīsies arī vairākas Tieslietu ministrijas padotībā esošo iestāžu -- Uzņēmumu reģistra, Valsts zemes dienesta, Valsts probācijas dienesta un Valsts valodas centra -- struktūrvienības. Vēlāk kompleksā varētu tikt izvietots Valsts ieņēmumu dienests, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Nodarbinātības valsts  aģentūra un Lauku atbalsta dienests. Šis projekts ir viens no vērienīgākajiem un sarežģītākajiem Latvijas tieslietu nozarē.

Būve top Bebru mikrorajonā, tās kopējā platība – 5500 kvadrātmetri, labiekārtošanas teritorija – 1,5 ha. Darbus veic SIA „Arčers”, kura agrāk īstenoja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes ēkas projektu Daugavpils cietoksnī.

Jēkabpils Tieslietu nama celtniecība uzsākta šī gada maijā un tos paredzēts pabeigt 2019. gada vasaras sākumā.

Pašlaik ēkas būvdarbi ir pusē, kā arī paveikti 60% teritorijā paredzēto darbu, tie rit saskaņā ar grafiku. Tehnoloģiskais pārtraukums objektam pašlaik nav paredzēts, jo būvdarbi iekštelpās turpinās arī ziemā. Drīzumā ēka jau būs pilnībā iestiklota. Aukstums var patraucēt grīdu betonēšanu, taču parējos darbus tam nevajadzētu ietekmēt. Fasādes darbi un apzaļumošana tiks veikta pavasarī.