„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+2.2 °C
apmācies

Pirms svētkiem pircēji naudu nežēlo RU

Jeļena Čursina

Gaidot Ziemassvētkus un Jauno gadu, Daugavpils Olimpiskajā centrā tiek rīkots vērienīgs gadatirgus. Lietuviešu organizatori, kurus iedvesmoja pagājušā gada veiksmīgā pieredze, Daugavpils iedzīvotājiem un viesiem atkal piedāvāja iespēju iegādāties dāvanas Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam.

Zita Germaniene tirgo porcelāna traukos un Lietuvas dzintaru

Savu produkciju – visdažādākos rokdarbus, apģērbu, rotaļlietas, produktus u.c. piedāvāja galvenokārt Lietuvas tirgotāji. Taču dalībai gadatirgū paspēja pieteikties arī daži Latvijas ražotāji, piemēram, Šultu ģimene no Balviem. Viņi bieži viesojas Daugavpilī, cenšoties izmantot jebkuru iespēju pārdot savu trikotāžu, taču gadatirgū Olimpiskajā centrā Šulti piedalījās pirmo reizi. „Parasti mēs tirgojam adījumus bērniem,” stāsta uzņēmuma īpašnieki Guntars un Dace, „bet pašlaik, valsts simtgades svinību laikā, cilvēkiem patīk mūsu izstrādājumi ar Latvijas simboliku un valsts karoga krāsās.” Gan viņiem, gan uzņēmējai no Kaļiņingradas Lizai Zimenkovai patika daugavpiliešu aktīvā iepirkšanās. L. Zimenkova atklājusi Latvijas tirgu nesen un ar tirgošanos šeit ir ļoti apmierināta. „Divās gadatirgus dienās pircēju plūsma nav sarukusi,” saka Liza, „droši vien, man bija, ar ko viņus pārsteigt.” Daugavpils pircēji pārsteidza arī lietuviešu meistari no Kauņas Zitu Germanieni: „Šeit netirgojas un pērk, pat nepaskatoties uz cenu, toties lietuvieši vairākas reizes izkalkulēs un pārdomās, un tikai tad pirks.”

Vairākums tirgotāju pauda viedokli, ka cilvēkus mudina iepirkties gaidāmie svētki, tāpēc visi cenšas iegādāties nepieciešamo laikus.

Liza Zimenkova atveda no Kaļiņingradas īstus jūrnieku kreklus, kurus ražo pēc padomju laiku tehnoloģijas