„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Atkritumus apsaimniekos pašvaldības kapitālsabiedrība

Artjoms Stalidzāns

Daugavpils novada domes sēdē apstiprināts, ka Biķernieku un Kalkūnes pagastā atkritumus turpmāk apsaimniekos pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “Atkritumu apsaimniekošanas Dienvidlatgales starppašvaldību organizācija” (AADSO). Iedzīvotājiem tas nozīmēs mazāku tarifu nekā iepriekš – 12,88 eiro (bez PVN) par 1 m³.

Jaunais apsaimniekotājs atkritumu savākšanu un pārvešanu veiks par 0,42 un 1,71 eiro uz 1 m³ lētāk. Līdz šim pakalpojumu nodrošināja SIA „Eko Latgale” (Kalkūnes pagasts) un SIA „Clean R” (Biķernieku pagasts). Šī gada beigās to līgumiem ar pašvaldību beidzas termiņš. Jaunie līgumi noslēgti uz trim gadiem. Lēmumu Daugavpils novada dome pieņēmusi, nerīkojot publisko iepirkuma veikšanas procedūru. Pašvaldība skaidro, ka gadījumā, ja pakalpojumu nodrošina pašvaldības kapitālsabiedrība, tas nav jāveic.

SIA „AADSO” kapitāldaļu turētāji ir deviņas Dienvidlatgales pašvaldības, Daugavpils novada domei pieder 15,09 % pamatkapitāla. Atkritumu apsaimniekošanu tas veic arī Daugavpilī un Ilūkstē, tā pārraudzībā atrodas sadzīves atkritumu poligons „Cinīši” Demenes pagastā.