„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

Evija Smagare tver mirkli dziesmā

TVNET

Daugavpiliete dziedātāja Evija Smagare, kura jau vairākus gadus aktīvi darbojas mūzikā un plašāku atpazīstamību guvusi pēc sadarbības ar grupu „Prāta vētra”, laiž klajā jaunu dziesmu latviešu valodā ,,Starp mākoņiem un mums”. Šī dziesma ir pirmais singls no nākamgad gaidāmā debijas studijas albuma.

Pēc ilgiem meklējumiem Evija ir atradusi sev tuvāko muzikālās izpausmes veidu un definējusi skanējumu, kas ietver sevī neosoul/pop/fusion/electronic mūzikas elementus.

Ieceres īstenošanai Evija ir piesaistījusi vēl piecus talantīgus un pieredzes bagātus mūziķus -- Armandu Varslavānu (ģitāra), Reini Petroviču (bass), Rūdolfu Iļķēnu (elektronika), Mareku Loginu (bungas), Jāni Aizupieti (taustiņi), kuri aktīvi piedalās dziesmu izstrādē.

,,Jaunās dziesmas stāsts ir par mirkli, kas pēc būtības ir relatīvs un nenosakāms lielums, un par cilvēku, kas ir tam visam pa vidu. Jautājums -- cik ilgs ir mirklis? Kādas ir tā robežas un vai vispār tādas pastāv? Vienā brīdī mirklis spēj būt tik straujš kā zibens uzplaiksnījums debesīs, taču reizēm šķiet, ka tas ilgst veselu mūžību. Mirklis ir kā atoms, kā mazākā daļiņa no mūsu katra dzīves, un ir miljoniem variantu, kā šos „atomus” savienot tā, lai veidotos kas liels un spēcīgs. Reizēm cilvēks kļūdās vai apstākļi pieviļ, reizēm sastrēgumi sabojā dienu vai arī kreisā kāja no gultas izkāpusi pirmā -- tas nav būtiski. Svarīgākais ir izveidot pozitīvu saslēgumu ar apkārtējo pasauli, stāvēt pāri visam un būt stipram, lai kas arī nenotiktu. Tikai mēs paši esam tiesīgi veidot savu dzīvi un esam atbildīgi par katru nodzīvoto mirkli. Mirklis ir maza dzīvīte,” tā dziesmas ideju raksturo mūziķe.