„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

AS „Sadales tīkls” optimizē savas bāzes

Publicitātes foto

Jau no pagājušā gada uzņēmums „Sadales tīkls” veic vērienīgu savu štatu un specializētās tehnikas bāzu optimizāciju. Šogad Latgales reģionā slēgti tehniskie punkti Viesītē, Zilupē, Viļānos, Viļakā, Līvānos un Kārsavā, drīzumā tas tiks izdarīts Ludzā un Krāslavā.

Savukārt „Sadales tīklu” nodaļas Daugavpilī, Preiļos, Rēzeknē, Balvos, Dagdā, Aknīstē un Jēkabpilī strādās tāpat kā agrāk, turklāt daļa slēgto punktu darbinieku strādās šajās pilsētās. Tomēr daļa darbinieku tiks atlaista. Katram, kurš zaudē savu darba vietu, tiek piedāvātas alternatīvas vakances un iespēja pārkvalificēties.

Uzņēmuma Preses dienesta atskaite liecina, ka kopš 2017. gada optimizācijas rezultātā atlaisti 466 darbinieki. Savukārt autoparks samazinājies vairāk nekā par 130 automobiļiem. Līdz 2021. gadam AS „Sadales tīkls” punktu skaitu plānots samazināt no 50 līdz 28. Šī procesa pamatā ir jauninājumi, elektroenerģijas piegādes tīkla pilnveidošana. Optimizācijas rezultātā plānots ietaupīt līdzekļus 26 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmums sola, ka šis process nekādi neietekmēs elektroenerģijas piegādi un reaģēšanas ātrumu dažādās avārijas situācijās.