„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.1 °C
apmācies

Bibliotēka aicina uz dzejnieka Anatolija Harina jubilejas vakaru

Publicitātes foto

10. decembrī plkst. 16.00 Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas sektorā (Rīgas ielā 22a, 2. stāvā) notiks dzejnieka Anatolija Harina 85 gadu jubilejai veltīta radoša tikšanās. Pasākuma viesiem būs iespēja piedalīties dzejnieka godināšanā, ieklausīties dažādos autora dzīves posmos tapušas dzejas lasījumos un ļauties poētiskai noskaņai ģitāras stīgu skaņās.  

No dzimtā ciema Novgorodskas reģionā Anatolijs Harins ar ģimeni nonāca Daugavpilī Otrā pasaules kara laikā. Pilsēta kļuva par viņa jaunajām mājām uz visu turpmāko mūžu. Anatolijs izmācījies par elektrometinātāju, strādājis pilsētas lielākajās rūpnīcās. Bijis arī profesionāli tehniskās apmācības meistars celtniecības skolā. Dzeja autoram ir tuva kopš bērnības, tomēr apzināti rakstniecībai viņš pievērsies, jau esot mūža pilnbriedā.

Anatolija Harina daiļradē atspoguļojas dzīves laikā piedzīvotais un izjustais. Dzejas rindās nojaušama kara nestā iznīcība, pēckara laika cerīgums un cieņa pret darbu. Autora dzejoļi ir publicēti vietējos laikrakstos un iekļauti vairākos kopkrājumos. 2013. gadā iznāca Anatolija Harina dzejoļu krājums «Ливни искр».

Anatolija Harina autorvakars ir veltīts viņa 85 gadu jubilejai. To rīko Daugavpils krievu rakstnieku organizācija sadarbībā ar Latgales Centrālo bibliotēku. Pasākumu vadīs Daugavpils krievu rakstnieku organizācijas pārstāvji Valentīna Prudņikova un Pāvels Plotņikovs. Tiek laipni gaidīti visi dzejnieka talanta cienītāji. Ieeja pasākumā – brīva.

Pasākuma publicitātes vajadzībām tā laikā var tikt veikta filmēšana un fotografēšana.