„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
-0.5 °C
apmācies

Ilūkstes novadā varēs ražot vīnus

Ilūkstes novada domes deputāti pieņēma saistošos noteikumus par vīna, raudzēto vai pārējo alkoholisko dzērienu ražošanas atļauju izsniegšanu novadā.

Pašvaldības attīstības plānotāja uzņēmējdarbībā Dace Stalidzāne pastāstīja, ka iedzīvotāji informējuši pašvaldību par vēlmi ražot vīnus un pārdot tos gadatirgos, tāpēc pašvaldība pieņēma saistošos noteikumus, jo to nosaka likumdošana.

Lai saņemtu atļauju, vīna un citu alkoholisko dzērienu ražotājiem būs jāiesniedz pašvaldībai pieteikums, norādot, kāds būs alkohola sortiments un daudzums, pievienojot ražošanas vietas telpas plānu u.c. dokumentus. Savukārt pašvaldība bez maksas izsniegs atļauju uz pieprasīto laiku, bet ne ilgāk kā uz trim gadiem.

Saistošajos noteikumos uzsvērts, kad atļaujas netiks izsniegtas, piemēram, ja ražošanas telpas neatbilst mērķiem un prasībām (nav kanalizācijas novadīšanas sistēmas, ventilācijas utt.).

Saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc saskaņošanas ar ministrijām un publicēšanas pašvaldības informatīvajā izdevumā.