„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

„Muzikālajā bankā” nevajadzētu būt problēmām ar akustiku

2019. gada 9. februārī Daugavpils Olimpiskajā centrā (DOC) notiks “Muzikālās bankas” fināls. Daugavpilī šāds pasākums tiek rīkots pirmo reizi, turklāt, tā kā Kultūras pilī vēl joprojām notiek remontdarbi, to nolemts organizēt Olimpiskajā centrā, kur agrāk jau ir bijuši skandāli saistībā ar skaņas kvalitāti.

Olimpiskajā centrā, kurš, pirmām kārtām, ir paredzēts sporta pasākumiem, jau agrāk vairākkārt notikuši vērienīgi koncerti. Taču tādi mākslinieki kā Filips Kirkorovs un Grigorijs Ļepss tieši no skatuves sūdzējās par skaņas slikto kvalitāti.

Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis, tiekoties ar žurnālistiem, apgalvoja, ka akustikas problēmas DOC var novērst, pieaicinot prasmīgus speciālistus.

„Konkursa rīkotāji – „Latvijas Radio” pārstāvji, apskatīja fināla norises vietu un uzskata, ka tā ir piemērota šāda pasākuma rīkošanai,” paziņoja J. Dukšinskis, „viss atkarīgs no skaņu inženieriem un piemērotas aparatūras.”

Priekšsēdētāja vietnieks uzsvēra, ka „Muzikālajā bankā” skaņas kvalitātes prasības nav tik augstas kā filharmonijā. Tā kā tā ir nevis klasiskā, bet estrādes mūzika, skaņai nav obligāti jābūt pirmklasīgai. Organizatoriem, kuri ir atbildīgi par pasākumu, ir tehniskie risinājumi Olimpiskā centra akustikas uzlabošanai. Savukārt pašvaldība tikai iznomā telpas.

Līdz šim „Muzikālā banka” notika tikai Ventspilī. Pasākuma finālam Daugavpili izvēlējās, jo „Latvijas Radio” vēlas paplašināt pasākuma ģeogrāfiju.

Daugavpils pašvaldība pasākuma rīkošanai piešķīrusi 79 000 eiro.