„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Stropos turpinās tramvaja līnijas būvdarbi

Aleksandrs Rube

3. maršruta tramvaja līnijas pagarinājumā gulšņu un sliežu izbūve jau ir gandrīz pabeigta, tagad celtnieki gatavojas tehnoloģiskajam pārtraukumam. Uzņēmuma „Daugavpils satiksme” valdes loceklis Romāns Savickis uzsvēra, ka ziemas pārtraukums, visdrīzāk, sāksies tikai tad, kad gaisa temperatūra stabili pazemināsies līdz -10 grādiem.

Šogad laika apstākļi bija labvēlīgi darbu izpildītāja SIA „Binders” darbiniekiem – viņi ir pabeiguši gandrīz visa jaunā posma būvdarbus Vasarnīcu, Veselības un 18. novembra ielā. Pašlaik darbi izpildīti 75% apjomā, daži sliežu posmi jau ir iekonservēti. Pavasarī celtniekiem būs jāveic dažu posmu labiekārtošana un asfaltēšana.

Jauno tramvaja līniju paredzēts atklāt nākamās vasaras sākumā. Šajā laikā pilsēta saņems četrus no astoņiem jaunajiem zemās grīdas tramvajiem, kuri tiks piegādāti no Krievijas ar Lietuvas uzņēmuma UAB „Railvec” starpniecību.