„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.6 °C
neliels sniegs

Līvānu optisko šķiedru uzņēmums strādās Latgales SEZ

pixabay.com

4. decembrī Daugavpilī, Latgales Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) Uzraudzības komisijas sēdē, Līvānu optiskās šķiedras ražotne SIA „Light Guide Optics International” tika iekļauta Latgales Speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, kas ļauj saņemt uzņēmuma ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodokļa atlaides. Latgales SEZ teritorijas statuss piešķirts šī uzņēmuma 6,47 ha teritorijai.

Uzņēmuma līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Daumants Pfafrods pastāstīja, ka tas ir rūpīgi pārdomāts lēmums ar mērķi attīstīties līdz 2030. gadam. Šajā laika posmā plānots piesaistīt ES fondu finansējumu, kā arī ieguldīt pašu peļņu. Uzņēmums katru gadu jau apmēram 2 milj. eiro iegulda modernizācijā.    

SIA „Light Guide Optics International” ir viens no 5 lielākajiem optisko šķiedru ražotājiem pasaulē, turklāt līvāniešu produkciju izmanto vadošie uroloģijas un kosmētikas uzņēmumi. Uzņēmumā strādā vairāk kā 130 darbinieki.

2017. gadā SIA „Light Guide Optics International” saņēma Latvijas izcilības balvu un Latgales plānošanas reģiona balvu „Sociāli atbildīgs uzņēmums Latgalē”.

Latgales SEZ pārvalde jau ir noslēgusi 14 līgumus, kuros uzņēmēji apņēmušies investēt attīstībā 3,7 milj. eiro.