„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Aicina piedalīties TEC-3 modernizācijas publiskajā apspriešanā

daugavpils.lv

18. decembrī pl. 18.00 Daugavpils domes konferenču zālē notiks SIA „Geo Consultants” ekspertu atklātā prezentācija par TEC-3 modernizācijas projekta iespējamo ietekmi uz apkārtējo vidi.

Pilsētniekiem būs iespēja izteikt savus priekšlikumus rakstveidā līdz 2019. gada 2. janvārim.

Reģenerētā kurināmā katlu mājas (jauda 30 MWh) iepirkums turpinās. Nesen notika pieteikumu izvērtēšanas pirmais posms, kurā no sešiem pretendentiem nākamajai kārtai izvēlēti trīs. Viens no pirmā posma dalībniekiem, kura piedāvājums tika noraidīts, iesniedza sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā. Turklāt uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” valdes loceklis Viktors Lukjančiks pastāstīja, ka, lai ietaupītu laiku, pašvaldība negaidīs valsts iestādes atbildi un ir gatava izsludināt otro kārtu.

Atgādinām, ka Centrālā finanšu un līgumu aģentūra atļāva pagarināt TEC-3 modernizācijas  projekta realizācijas termiņu uz sešiem mēnešiem. Tā kopējās izmaksas ir 14 miljoni eiro, daļu līdzekļu piešķirs ES fonds. Šim projektam ir svarīga nozīme privāto koģenerācijas shēmu jaudu samazināšanā, kā rezultātā pašvaldība varēs ievērojami palielināt savus ieņēmumus.