„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.8 °C
apmācies

Novada sporta veterāniem pasniegtas medaļas “Sporta slava”

daugavpilsnovads.lv

Diviem novada senioriem – Romualdam Saušam un Varvarai Jefimovai pasniegtas medaļas “Sporta slava” 3. bronzas pakāpe, kas ir Latvijas Sporta veterānu – senioru savienības augstākais apbalvojums par ilggadējiem sasniegumiem, mūža ieguldījumu veterānu, senioru kustībā un nozīmīgās jubilejās. Sākot ar 2005. gadu, pasniegtas 128 šādas medaļas. Šī gada vasarā Jelgavā norisinājās jubilejas – Latvijas sporta veterānu savienības 55. sporta spēles, kurās piedalījās arī mūsu novada veterāni. Pirmās lauku sporta veterānu sporta spēles tika rīkotas 1963. gadā. Tās ieguva lielu popularitāti un kļuva par ikgadēju sporta dzīves tradīciju. Šogad spēles tika rīkotas Latvijas simtgades zīmē. Pavisam 55. sporta spēles ietvēra 30 sporta veidus ar pāri par 4000 dalībniekiem. Kopā sportisti pārstāvēja 68 pašvaldības, tostarp arī Daugavpils novadu. Ļoti skaistas un pacilātas atmiņas sportistiem ir tieši no šīm sacensībām.

“Mūsu veterāni piedalās šajās sporta spēlēs jau gandrīz 30 gadus, savukārt vabolietis Romualds Saušs – jau arī ilgāk, jo startēja sacensībās arī Padomju gados. Gan Romualds Saušs, gan Varvara Jefimova nodarbojas ar vieglatlētiku. Medaļas “Sporta slava” ir veterānu augstākais novērtējums, kas piešķirams par izciliem sasniegumiem Eiropas un Pasaules mēroga čempionātos.       Romualds Saušs šogad izcīnījis vairāk kā 15 zelta medaļas. Startējot sacensībās, Varvara Jefimova no katrām pārved mājās zelta godalgas”, tā stāsta sporta veterāns Jurijs Kopasovs.

Pats Jurijs šīs sezonas laikā izcīnījis vairāk kā 40 dažāda kaluma medaļas. Jurijam Kopasovam pasniegta LSVS Pateicība par ieguldījumu sportā Latvijas simtgadē. Pēc sportista teiktā, daudz laika tagad tiek veltīts tieši svarbumbu celšanai. Treniņiem šajā sporta veidā pievienojas arī Varvara Jefimova. Abi sportisti startē kā Latvijas, tā arī starptautiskajos čempionātos.

“Mēs bieži braucam uz starptautiska mēroga sacensībām, kur uzstājamies Latvijas veterānu komandas sastāvā. Arī no tām mēs atbraucam ar uzvarām. Pateicamies Daugavpils novada domei par atbalstu. Esam šogad tikuši pie jauniem sporta tērpiem. Sportisti ļoti lūdz nodrošināt pašvaldības atbalstu treniņiem 13. vidusskolas vieglatlētikas manēžā”, tā bilst visi trīs sportisti.