„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.7 °C
apmācies

Preiļos veidos skeita un velo laukumu

pixabay.com

Preiļos, Tirgus laukumā, tiks veidots skeita un velo laukums, šāds lēmums pieņemts Preiļu novada domes sēdē. Jaunais objekts atradīsies tuvumā ēkai, kurā atrodas Preiļu Galvenā bibliotēka un Preiļu novada Jauniešu centrs „Četri”. Laukumam paredzētā zemes platība šobrīd netiek izmantota, to kopā ar zemes vienību, uz kuras izbūvēts stāvlaukums, pašvaldībai ilgtermiņa nomā nodevusi Preiļu Romas katoļu baznīca. Līdzekļi laukuma tehniskā projekta izstrādei tiks paredzēti pašvaldības 2019. gada budžetā.

Preiļu novada Nekustamā īpašuma daļas vadītāja Vita Biezaite atzīst, ka skeita un velo laukumu varēs izmantot ikviens jaunietis savā brīvajā laikā, braucot ar velo, skeitiem un longborda dēļiem, kas šobrīd pusaudžiem ir ļoti populāra nodarbe.

Izskatīts arī piedāvājums šādu laukumu izveidot Preiļu parka teritorijā vai pie Preiļu 1. pamatskolas, taču šīs idejas neguva atsaucību. Šovasar novada jaunieši veica dažāda vecuma iedzīvotāju aptauju, 96% tās dalībnieku atzina, ka vēlas, lai skeita un velo laukums tiktu ierīkots tieši jauniešu centra „Četri” tuvumā.