„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+10.5 °C
daļēji mākoņains

Ingvars Fricis vada ģimenes uzņēmumu

Ingvars Fricis // Foto: Egita Terēze Jonāne

Ingvars Fricis Indriksons vada kempingu „Sīveri” Sivera ezera krastā Krāslavas novadā. Vaicāts, ko jauns rīdzinieks dara laukos, Ingvars Fricis saka, ka tas nav tikai darbs, tā ir atelpa no lielpilsētas kņadas un steigas. „Kur tad ir pati labākā atpūta? Latgalē. Te ir skaista daba, maz iedzīvotāju un pieņemamas pakalpojumu cenas,” skaidro jauneklis.

Bungalo, telšu un treileru vietas, pirts, virtuve - šos pakalpojumus Indriksonu ģimene ieviesa pirms astoņiem gadiem, bet šogad ir palielināts laivu parks. Stāsta Ingvars Fricis: „Pateicoties mammai, kura raksta projektus, uzvarējām Krāslavas rajona partnerības konkursā un iegādājāmies trīs laivas un motorus. Tās izīrējam un lietojam paši, piemēram, braucam makšķerēt vai vienkārši vizināmies,” saka Ingvars Fricis.

Stāstot par saviem pienākumiem, jauneklis atzīstas, ka darbs nav grūts. Viņš uzklausa telefoniskus pieteikumus, administrē informāciju par kempingu sociālajos tīklos, reģistrē atbraukušos atpūtniekos (tās galvenokārt ir draugu vai jauniešu grupas, vai ģimenes no Vācijas, Francijas, Nīderlandes u.c. ārvalstīm un Rīgas) un izrāda pakalpojumus. Jauneklis lepojas, ka katru gadu „Sīveros” atpūšas apvidus auto cienītāji no dažādām Eiropas valstīm, kuri ar apvidus automašīnām dodas uz vienu un to pašu galamērķi - Mongoliju.  

Kempingu teritorija aizņem vairākus hektārus, tāpēc tur ierīkotas arī telšu vietas un sporta laukumi

Kad viesi ir projām, Ingvars Fricis sakopj kempingus, pļauj zāli un pēc padarītā darba dodas zemūdens medībās. Kempingu „Sīveri” iecienījis arī Krāslavas zemūdens tūristu klubs „Poseidon Krāslava”, kas rīko veselības dienu ģimenēm un zemūdens medību sacensības. Ingvars Fricis pieļauj, ka nākotnē varētu vasarās izīrēt laivas makšķerniekiem, bet ziemā attīstīt zemledus makšķerēšanu (šogad jau notika pirmās Dagdas un Krāslavas novada atklātās zemledus makšķerēšanas sacensības, kurās piedalījās ap 50 cilvēki).  „Jādažādo pakalpojumi arī turpmāk, tāpēc pagaidām sanāk naudu ieguldīt, nevis pelnīt. Siverī ganās gandrīz visas ezeru zivis - zandarti, asari, brekši, ruduļi, līdakas, līņi, pat karpas.

Pilnu rakstu lasiet 11. decembra numurā.