„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 17. aprīlis
Trešdiena
Rūdis, Rūdolfs, Viviāna
+4.2 °C
apmācies

Viļa Gruzdiņa radošā retrospekcija gleznu izstādē “Gadskārtas”

rezekne.lv

Trešdien, 19. decembrī plkst. 15.00 Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102) Vilis Gruzdiņš aicina uz savas gleznu izstādes “Gadskārtas” atklāšanu, kas ir viņa radošā retrospekcija 80. dzīves jubilejā.

Izstāde būs apskatāma no 19. decembra līdz 2019. gada 26. janvārim.

Rēzeknietis, mākslinieks Vilis Gruzdiņš  (1938) šogad svin 80. dzīves jubileju un izstādē apmeklētājiem piedāvā kopā pārlūkot autora 48 radošās gadskārtas mākslā, diendienā esot darbnīcā pie molberta ar otu rokās vai, iedvesmas vadītam, tikai meklējot motīvus nākošajai gleznai. Retrospektīvā izstāde ietver visus mākslinieka iecienītos žanrus – dabas un pilsētas ainavu attēlojumus, kluso dabu, parāda viņa mīlestību uz gleznošanu  aizrautīgās dabas studijās, atklāj tiekšanos uz pilnību skaistuma izpratnē.

Vilis Gruzdiņš gleznošanu apguvis pašmācības ceļā un tā kļuvusi par viņa dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Mākslinieks dzimis 1938. gadā Rēzeknē, beidzis profesionāli tehnisko skolu un strādājis par krāsotāju Rēzeknes celtniecības organizācijās. Brīvajā laikā aizrāvies ar gleznošanu, un kopš 1970. gada aktīvi strādā eļļas tehnikā. Līdz šim mākslinieka radīti ir pāri par 750 darbi. Regulāri rīko gleznu personālizstādes Rēzeknes skolās, dažādās pašvaldības un citās sabiedriskās iestādēs Rēzeknē, Balvos, Ludzā, Daugavpilī, Rīgā u. c., ir piedalījies kopējās mākslinieku izstādēs Rēzeknē, Daugavpilī, Rīgā, kā arī ārpus Latvijas robežām – Krievijā, Zviedrijā.

V. Gruzdiņa gleznas atrodas Latgales Kultūrvēstures muzeja krājumā, privātkolekcijās Rēzeknē, Kārsavā, Rīgā, citur Latvijā, kā arī ārzemes – Zviedrijā, Anglijā, Vācijā, Polijā, Krievijā.