„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+1.6 °C
apmācies

Atjauno Jaundomes muižas kungu mājas apdari

Publicitātes foto

Dagdas novada Ezernieku pagastā sākās Jaundomes muižas kungu mājas atjaunošanas darbi.

Jaundomes vides izglītības centra vadītāja Sintija Maļkeviča pastāstīja, ka ir atjaunota dzīvojamās ēkas centrālās fasādes vēsturiskā spozme, proti, restaurēta tās dekoratīvā apdare. Darbus veica tēlnieks Edvīns Krūmiņš ar būvniekiem ar Nacionālās kultūras matojuma pārvaldes un Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu. 

Dagdas novada pašvaldība meklē valsts un ES atbalsta programmu finansējumu, lai varētu nomainīt kungu mājas tekošo jumtu un restaurētu centrālās fasādes logus. Kungu māja ir galvenā ēka Jaundomes muižas kompleksā, kas uzbūvēts 19. gadsimta sākumā. Pēc Otrā pasaules kara tur darbojās pamatskola, vēlāk tur bija kolhoza fermas slaucēju kantoris un dzīvojamā māja.

2012. gadā Dagdas novada pašvaldība sāka atjaunot kompleksu, un pirmā atdzima senā muižas klēts, kur darbojas Vides izglītības centrs.