„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Iereibis autovadītājs mēģināja piekukuļot policistus

pixabay.com

Aizvadītās nedēļas beigās Valsts policijas Ludzas iecirkņa likumsargi, veicot patrulēšanu Kārsavas novada Mežvidu pagastā, pamanīja kādu aizdomīgu AUDI markas transportlīdzekli. Lai veiktu ierasto pārbaudi, policisti minēto automašīnu  apturēja, savukārt, pārbaudot personas dokumentus, automašīnas AUDI vadītāja izelpā bija jūtama alkohola smaka. Policisti vīrietim veica alkohola koncentrācijas mērījumu un izrādījās, ka viņš atrodas 2,65 promiļu stiprā alkohola reibumā, informē VP Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Lai izvairītos no administratīvā pārkāpuma protokola sastādīšanas, AUDI vadītājs policijas darbiniekiem piedāvājis kukuli, saistībā ar ko attiecībā pret vīrieti ir uzsākts kriminālprocess. Pašlaik viņam ir noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā, ka arī draud kriminālatbildība par kukuļa piedāvājumu likumsargiem.

Policija atgādina, ka kukuļdošana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods -- brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbi vai naudas sods.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka alkohols un jebkāda veida transportlīdzekļa vadīšana ir nesavienojamas lietas, turklāt pieredze liecina, ka iereibis transportlīdzekļa vadītājs apdraud ne tikai pats savu veselību un dzīvību, bet arī rada draudus citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.