„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
nedaudz mākoņains

Labiekārtos bērnu rotaļu laukumus

pixabay.com

Atbildot uz iedzīvotāju iesniegumiem par bērnu rotaļu laukumu sakārtošanu pilsētā, Preiļu novada dome nolēmusi ar rotaļu elementiem papildināt trīs bērnu rotaļu laukumus.

Saskaņā ar Preiļu novada domes lēmumu, prioritārā secībā paredzēts labiekārtot rotaļu laukumu Aglonas ielā 1A - pie Labklājības pārvaldes, Daugavpils ielā 53A (aktīvās atpūtas zona pludmalē) un Pils ielā 4. Šim mērķim 2019. gada pašvaldības budžetā tiks paredzēti līdzekļi līdz 20 000 eiro. Jau uzsākta bērnu rotaļu laukuma ierīkošana Pelēču pagastā, tas būs gatavs nākamā gada maijā.

Savukārt bērnu rotaļu laukumos pie daudzdzīvokļu mājām pašvaldība nevar ieguldīt līdzekļus, jo tie atrodas uz privātīpašumā esošas zemes. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, pašvaldība drīkst sakārtot tikai tos bērnu rotaļu laukumus, kas atrodas uz pašvaldībai piederošas zemes vai uz zemes, ar kuras īpašnieku pašvaldībai ir noslēgts ilgtermiņa nomas līgums.