„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 23. aprīlis
Otrdiena
Georgs, Jurģis, Juris
+1.1 °C
neliels sniegs

Līvānieši zina, kā vārīt priežu čiekuru sīrupu

pixabay.com

Līvānos noslēdzās biznesa ideju konkurss „Mana biznesa ideja”, kurā piedalījās tikai skolēni. 

Līvānu uzņēmējdarbības centra vadītāja Inese Stahovska „Latgales Laikam” pastāstīja, ka konkursā tika izvērtētas 7 biznesa idejas, un vecāko klašu grupā uzvarēja Rudzātu vidusskolas 11. klases skolēns Dāvids Rubens ar zirgkastaņu pulvera ražošanas ideju. Jauno produktu var pielietot gan kosmētikas, gan ikdienas higiēnas preču, tostarp zobu pastu un pirts skrubju, ražošanā. Savukārt jaunāko klašu grupā apbalvots Jersikas pamatskolas 8. klases skolēns Raivis Tūmiņš par priežu čiekuru sīrupa biznesa ideju. 

Rudzātu vidusskolas skolēni, kuri bija iesnieguši trīs projektus,  eksperimentējot ar pupām un piparmētrām, iemācījās pagatavot arī ekoloģiskas trifeles un piparmētru sīrupu. Tikmēr Rožupes pamatskolas skolēni bija pieteikuši īpaša dizaina drēbju maisu projektu, Līvānu 2. vidusskolas jaunieši prezentēja polimēra auskaru projektu, bet Līvānu 2. vidusskolas jaunieši izdomāja savu ozolzīļu dzēriena pagatavošanas tehnoloģiju.

Visi konkursanti saņēma naudas balvas 40 eiro. Konkursu rīkoja Līvānu novada pašvaldība sadarbībā ar novada uzņēmējiem „LinLiVar” un SIA „Glear”.