„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 18. aprīlis
Ceturtdiena
Jadviga, Laura
+8.8 °C
nedaudz mākoņains

Skolēni ar vecākiem dekorēja simtgades kūku

ilukste.lv

Ik gadu Bebrenes vispārizglītojošās un profesionālās vidusskolas audzēkņi Latvijas dibināšanas svētkus atzīmē, dekorējot īpašas svētku tortes. Šoreiz simtgadei par godu  izveidota viena liela torte – kā puzli 18 tortes gabalus dekorēja un kopā lika vairākas komandas, tai skaitā vecāki un viesi no citām Ilūkstes novada izglītības iestādēm.

Dekorēšanai izmantots sarkans un balts krēms, dzērvenes, šokolāde un citi gardumi. Kādai komandai bija uzdots “uzrakstīt” burtu, citai – zīmi vai simbolu. Kad komandas bija izdekorējušas mazās tortes, skolotāju vadībā tapa lielā kūka Latvijas simtgadei, uz kuras varēja izlasīt vārdus “Es esmu Latvija!”. Tāpat svētku noskaņās izdekorēti arī galdi, pie kuriem noslēgumā torti varēja arī notiesāt, pastāstīja Bebrenes VP vidusskolas direktores vietniece audzināšanas jomā Aija Valpētere.

Bebrenē viesojās Ilūkstes Raiņa vidusskolas pārstāvji no Ilūkstes un Eglaines, Ilūkstes bērnu un jauniešu centra komanda, Bebrenes pagasta pārvaldes un vecāku pārstāvji. Biskvīta torti iepriekš bija izcepušas skolotājas Anita Jakubāne un Ērika Naglinska kopā ar saviem pavārmākslas audzēkņiem. Pasākumā varēja pārbaudīt arī savas zināšanas par Latviju, Bebrenes VP vidusskolas Skolēnu līdzpārvaldes vadītājs Ilmārs Mežaraups komandām bija sagatavojis jautājumus par Latvijas vēsturi, mūsdienām un izciliem cilvēkiem.