„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Soda par viltotu dokumentu izmantošanu

freeimages.com

5. decembrī Silenes robežkontroles punktā robežsargi veica pārbaudi kādai no Latvijas izceļojošai kravas automašīnai. Transportlīdzekļa vadītājs, 1986. gadā dzimis Baltkrievijas pilsonis, dokumentu pārbaudes laikā robežsargiem uzrādīja viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību.

Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess un nosūtīts Daugavpils prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Likumpārkāpējam par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu ar Daugavpils prokurores priekšrakstu piemērots naudas sods vairāk nekā 2000 eiro apmērā.

Jāatzīmē, ka šogad vien vienpadsmit mēnešu laikā konstatēta jau 151 persona, kura uzrādījusi viltotus ceļošanas vai transportlīdzekļa dokumentus, savukārt pērn visa gada garumā par viltotu dokumentu izmantošanu aizturētas 144 personas.

Krimināllikums paredz, ka par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu, kā arī par viltota dokumenta, zīmoga vai spiedoga realizēšanu vai izmantošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, bet gadījumos, kad tas izdarīts mantkārīgā nolūkā, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai, ja tas radījis būtisku kaitējumu valsts varai, pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pat trim gadiem.