„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.3 °C
apmācies

„Dinaburga” nokļūst bezizejā un izglābjas

Sergejs Kuznecovs

Daugavpils Ledus hallē sacentās JAHL līderi. „Dinaburga” spēlē ar „Ventu 2002” nonāca bezizejas situācijā, bet tad, pieliekot milzīgas pūles, risināja pašu radītās problēmas.

Daugavpilieši iesāka aktīvi un pēc pusotras minūtes guva pirmos vārtus, taču pēc tam Maksima Čmutova sargātajos vārtos viena pēc otras ielidoja trīs ripas, un pārtraukumā viesi devās ar divu vārtu pārsvaru. Otrā perioda sākumā „Ventai” strīdīgā situācijā tika piešķirts soda metiens, un Kurzemes komanda izmantoja savu iespēju – 1:4.

„Dinaburgas” treneris Jurijs Agureikins nomainīja vārtsargu – M. Čmutova vietā stājās Jegors Loginovs. Viss pamazām iegāja pareizajās sliedēs. Līdz otrajam pārtraukumam daugavpilieši samazināja rezultātu starpību līdz minimumam – 3:4.

Taču viesi atkal palielināja pārsvaru – 3:5, savukārt pēc četrām minūtēm „Dinaburga” atkal pietuvojās – 4:5.

„Dinaburgas” treneris Jurijs Agureikins

Laukuma saimnieki centās mainīt situāciju līdz pēdējam brīdim, un viņiem tas izdevās. Pēdējā minūtē „Dinaburga” nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, pēc tam ātri nopelnīja skaitlisko vairākumu, un tas deva rezultātu. Ripa komandas „Venta 2002” vārtos piekto reizi ielidoja 17 sekundes līdz spēles beigu signālam – 5:5.

Papildlaikā, spēlējot trīs pret trim, uzbrukumā devās gan viena, gan otra komanda, taču vārti tā arī netika gūti.

Lai noskaidrotu uzvarētāju, sākās pēcspēles metienu sērija. Pirmais to izpildīja daugavpilietis Edijs Grigorjevs, taču neveiksmīgi. Vārtos netrāpīja arī „Venta 2002” hokejists.

Otro metienu realizēja Artūrs Kuzmenkovs, savukārt J. Loginovs tika galā ar savu uzdevumu, nosargājot „Dinaburgas” vārtus.

Nākamais laukumā devās Ivans Kokins, kura raidījums varēja noteikt uzvarētāju, taču kurzemniekiem tika uzdāvināta iespēja, kuru viņi neizmantoja. Toties J. Loginovs atkal bija uzdevumus augstumos un ar rezultātu 6:5 uzvarēja „Dinaburga”.

Neapšaubāmi, par šīs spēles varoni kļuva vārtsargs Jegors Loginovs, kurš lieliski iesaistījās spēlē, iznākot uz maiņu otrā perioda sākumā, bet pēc tam teicami sargāja vārtus pēcspēles metienu sērijā: „Situācija, kāda bija izveidojusies spēlē, man daudzējādā ziņā palīdzēja. Mēs jau bijām sprukās – 1:4. Tāpēc, stājoties vārtos, biju mierīgs. Kad risinājās līdzīga spēle, bija sasprindzinājums, domas, ka nedrīkst kļūdīties, savukārt, ja ir liela rezultātu starpība, iekļauties spēlē ir daudz vieglāk. Man ļoti nepatīk pēcspēles metieni. Pirms tiem vienmēr sākas nervozēšana, bailes, jo īpaši šoreiz, kad viena kļūda varēja izšķirt visu. Kad Grigorjevs nerealizēja pirmo metienu, domāju tikai par to, ka jāatvaira ripa, bet puiši nākamajā mēģinājumā gan jau iesitīs. Savukārt, kad Kuzmenkovs realizēja otro pēcspēles metienu, nomierinājos un stress uzreiz pārgāja.

Šodien savos vārtos neielaidu nevienu ripu, man tā reti notiek. Veicās, arī otrais metiens lidoja garām vārtiem.”

“Dinaburgas” vārtsargs Jegors Loginovs

„Dinaburgas” treneris Jurijs Agureikins: „Maksims (M. Čmutovs, vārtsargs, kurš sāka spēli – aut. piez.) nebija gatavs spēlei un ielaida trīs tveramas ripas. Kad viņš nenosargāja vārtus arī soda metienā, sapratu, ka viņš ir jānomaina. Ja J. Loginovam neveiktos spēle, būtu atkal laidis vārtos M. Čmutovu, taču Jegoram viss veicās.

Lai gan spēle bija līdzīga, bijām iekūlušies pamatīgās nepatikšanās. Paši vainīgi. Mums bija vairākums, kurā nespējām gūt vārtus. Lika sevi manīt nogurums, jo deviņi mūsu komandas hokejisti spēlē divos čempionātos, -- JAHL un U17. Taču, lai vai kā, puiši ir malači.”

Pilnu spēles statistiku lasiet 18. decembra numurā.

Pilnus rakstus varat lasīt, abonējot laikraksta e-versiju.