„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.1 °C
apmācies

Kultūrā nākamgad priekšroka senioriem

Publicitātes foto

2019. gada centrālais notikums kultūrā Daugavpils novadā būs Latgales senioru dižkoncerts, 16. jūnijā Višķu estrādē plānots uzņemt ap 700 Latgales sirmgalvju. Salīdzinājumā ar aizritējušo gadu, kad atzīmēti Dziesmu un Deju svētki, kā arī valsts simtgade, nākamais gaidāms mierīgāks gads un ar mazākiem izdevumiem, komentē Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne.

Daugavpils novada kultūras pasākumu kalendārā pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezies amatierteātru saiets Ambeļos aprīlī un skolotāju sporta spēles oktobrī. Iesākt gadu paredzēts muzikāli, gada pirmajos mēnešos gaidāma pūšaminstrumentu spēles jauno izpildītāju konkurss “Naujene Wind”, tautas muzikantu saiets Vabolē, akordeonistu - solistu konkurss. Tāpat uzsāktās tradīcijas turpinās jaunieši, rīkojot ikgadējo salidojumu, talantu konkursus utt.

Apstiprinot Daugavpils novada kultūras pasākumu gada plānu, budžeta līdzekļi, kas būs nepieciešami tā izpildei, vēl tiek lēsti. I. Mukāne norāda, ka šogad liels finanšu līdzekļu apjoms bija jāatvēl Dziesmu un Deju svētku dalībnieku vajadzībām. Jāatzīmē, ka ēdināšanas un naktsmītnes izdevumus dienās, kad dalībniekam bija jāpiedalās kādā svētku pasākumā, sedza valsts, piešķirot mērķdotācijas. Daugavpils novadu  XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkos šogad pārstāvēja 17 amatiermākslas kolektīvi. 2019. gadā turpināsies gatavošanās XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem, kas notiks 2020. gadā par spīti vasarā izskanējušajām bažām, vai Mežaparka estrādes pārbūves darbus izdosies pabeigt laikā.