„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Nākamgad plāno pārbūvēt Rīgas ielas posmu

LL arhīva foto

Daugavpils domes Transporta komisijas kārtējā sēdē tika skatīts jautājums par satiksmes organizācijas izmaiņām pilsētas centrā, kas tiks ieviestas līdz ar Rīgas ielas posma pārbūvi un labiekārtošanu. 

Daugavpils pašvaldības Komunālās saimniecības pārvalde šogad izstrādā būvprojektu, saskaņā ar kuru centrālā gājēju iela -- Rīgas iela, mainīs veidolu un tiks pārbūvēta posmā no  Cietokšņa līdz Ģimnāzijas ielai.

Gājēju ielas posms tiks ne vien paplašināts, bet arī labiekārtots, pārveidojot apzaļumošanas zonu un iekārtojot vietu āra kafejnīcām. Palielināsies arī autostāvvietu skaits tirdzniecības un izklaides vietām bagātajā pilsētas centrā. 

Pārbūves rezultātā Rīgas ielas braucamā daļa sašaurināsies līdz vienai joslai un kustība tiks organizēta vienā virzienā no Cietokšņa uz Ģimnāzijas ielu. Vienvirziena būs arī Ģimnāzijas ielas posms no Rīgas līdz Saules ielai. Cietokšņa ielā kustība mainīta netiks, bet daži jauninājumi tomēr ir gaidāmi. 

Būvdarbu sākums un izmaiņas satiksmes organizēšanā gaidāmas nākamgad.