„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.2 °C
apmācies

Tramvaja pieturu nepārcels

Google Maps

14. decembrī Daugavpils domes Pilsētplānošanas un vides komisijas sēdē tika izskatīts jautājums par tramvaja pieturas Vienības laukumā iespējamo pārcelšanu.

Diskusija par šo tēmu notiek sakarā ar Latvijas simtgadei veltītā pieminekļa „Saules kalnā” iespējamo celtniecību un ar to saistītajām izmaiņām zaļajā skvērā -- pieturas paviljons lūkoties uz gaismas objekta.

Apspriešanā piedalījās domes, uzņēmuma „Daugavpils satiksme” pārstāvji un projektētāji, kuri izklāstīja savu problēmas risinājumu. Kā izrādās, vienīgais pārvietošanas variants ir pieturas uzstādīšana iepretim Vienības namam (Vienības un Saules ielas stūris) un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumam. Komisijas locekļi neatbalstīja šo ideju, jo tā radīs daudzus sarežģījumus  gan pasažieriem, gan komersantiem. 25 cm augstas platformas ierīkošana apgrūtinās transporta pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, savukārt ēdnīca nevarēs novietot vasarā uzstādīt āra galdiņus. Taču, neskatoties uz to, šis speciālistu lēmums pagaidām nav uzskatāms par galīgu.

Saskaņā ar pilsētplānošanas noteikumiem, attālumam starp sabiedriskā transporta pieturām jābūt 400 m robežās vai 4—5 minūšu ilga gājiena attālumā (lēnā tempā). Vienības ielā šī norma ir samazināta, jo šeit ir trīs platformas, -- pie pagrieziena uz 18. novembra ielu, pie Daugavpils Universitātes un laukumā. Tāpēc tika aktualizēts jautājums par pieturas nepieciešamību vecajā vietā. Taču to ātri noraidīja, jo pilsētnieki ir ļoti pieraduši pie šīs vietas.

Spriežot pēc diskusijas, pilsētas domē nav pilnas pārliecības par to, ka piemineklis „Saules kalnā” tuvākajos gados tiks izbūvēts. Atgādinām, ka oktobrī Komunālās saimniecības pārvalde paziņoja, ka pieminekļa uzstādīšana un teritorijas labiekārtošana var izmaksāt 2 miljonus eiro, nevis 500 000 eiro, kā sākotnēji tika plānots.

Jāpiebilst, ka pieminekli var būvēt līdz 2020. gadam – līdz pat Latvijas simtgades svinību beigām.