„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+11.6 °C
nedaudz mākoņains

Uzmanību! Viltus AS “Latvijas Gāze” darbinieki!

policija.lv

Šomēnes reģistrēti vairāki gadījumi, kad viltvārde, uzdodoties par akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” darbinieci, iekļuvusi senioru dzīvokļos Rīgas mikrorajonos un izdarījusi zādzības. Saistībā ar notikušo uzsākti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana. Valsts policija aicina būt uzmanīgiem un pārbaudīt personas identitāti pirms ielaist svešinieku savā dzīvesvietā!

Pagājušās nedēļas otrajā pusē un šīs nedēļas sākumā Valsts policija saņēma informāciju no četrām cietušām pensijas vecuma sievietēm par to, ka viņu dzīvokļos, kas atrodas Pļavniekos, Purvciemā un Ķengaragā, ar viltu iekļuvusi nepazīstama sieviete, apgalvojot, ka esot akciju sabiedrības “Latvijas Gāze” darbiniece un nepieciešams pārbaudīt gāzes skaitītājus. Svešiniece bija novērsusi saimnieču uzmanību un nozagusi naudu un dārglietas. Vēl vienā gadījumā Juglā dzīvokļa saimniecei bija radušās aizdomas par noziegumu un viņa bija piezvanījusi policijai, tikmēr sieviete no notikuma vietas aizbēga.

Saistībā ar notikušo ir uzsākti vairāki kriminālprocesi pēc Krimināllikuma 175. panta pirmās daļas – par zādzību, un notiek izmeklēšana. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Par līdzīgiem noziegumiem policija jau iepriekšējos gados ir aizturējusi vairākas personas.

Valsts policija aicina atsaukties ikvienu, kurš ir cietis no šāda nozieguma, vai kuram ir jebkāda informācija, kas varētu palīdzēt šo noziegumu atklāšanā. Informēt policiju iespējams vēršoties tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai zvanot pa tālruņa numuru 110!

AS “Latvijas Gāze” informē, ka ar 2017. gada 1. decembri AS “Latvijas Gāze” vairs neveic nekāda veida dabasgāzes sadales tīkla apsekojumus mājsaimniecībās. Saskaņā ar likumā noteikto AS “Latvijas Gāze” reorganizāciju, ar 2017. gada 1. decembri vienīgā komercsabiedrība Latvijā, kas ir tiesīga veikt dabasgāzes sadales sistēmu apsekojumus mājsaimniecībās ir akciju sabiedrība “GASO”.

Dabasgāzes sadales sistēmas apsekošanas gadījumos, iedzīvotāji tiek aicināti pieprasīt apsekotājus uzrādīt “GASO” darbinieku apliecības. Šaubu gadījumā, lai pārliecinātos, ka Jūsu īpašumā darbus veic “GASO” darbinieks, jāzvana:

darba dienās no pulksten 8.00 līdz 17.00 – pa tālruņa numuru 155, pēc pulksten 17.00 un brīvdienās – pa tālruņa numuru 114.

“GASO” darbinieka apliecības paraugu un formastērpus varat apskatīt GASO mājaslapas sadaļā “Atpazīsti GASO” - https://www.gaso.lv/atpazisti-gaso