„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+5.9 °C
apmācies

Zaļā gaisma Naujenes bibliotēkai

daugavpilsnovads.lv

Daugavpils novada domes sēdē 13. decembrī pieņemts lēmums uzsākt būvprojekta izstrādi Naujenes Jaunatnes un sporta centra (NJSC) ēkas pielāgošanai bibliotēkas vajadzībām. Būvprojekta izstrādes un autoruzraudzības izmaksas paredzēts iekļaut 2019. gada budžetā, tam jāatvēl 25 809 eiro.

Atgādinām, ka jau gada pirmajā pusē tapa skaidrs, ka ēkā Kraujas ciemā Daugavas ielā 31a Naujenes bibliotēka vairs nevar turpināt darboties, jo ēka atrodas avārijas stāvoklī. Alternatīva atrasta ceļa pretējā pusē – priekšlikums bibliotēkai piemērot telpas Daugavas ielā 34, kur darbojas Naujenes jaunatnes un sporta centrs. Šajā ēkā jāiekārto telpas abonementu, izstāžu zālēm, vieta radošajām darbnīcām.

Tikmēr jūlijā lemts par NJSC likvidēšanu pēc pagasta pārvaldes vadītājas Ināras Miglānes rosinājuma reorganizēt jaunatnes un sporta organizāciju pagastā, atsakoties no NJSC vadītāja, sporta trenera un apkopējas štata vienības. Tas izraisīja diskusijas sociālajos tīklos, kurās lielākoties pausts atbalsts līdzšinējai NJSC darbībai.