„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.2 °C
apmācies

Laulības novadā izmaksās dārgāk

Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļa sagatavojusi jaunu cenrādi maksas pakalpojumiem, kas liecina – svinīga laulību reģistrācija Raiņa mājā Berķenelē vai ārpus pašvaldības noteiktajām vietām un kopdzīves gadu jubilejas ceremonija no nākamā gada izmaksās vairāk.

Laulību reģistrācija ārpus noteiktajām vietām no 2019. gada jaunajam pārim izmaksās 236 eiro (norādītā cena šeit un turpmāk – bez PVN), par 50 eiro vairāk nekā līdz šim. Savukārt par laulību reģistrāciju Raiņa mājā Berķenelē nāksies šķirties no 70 eiro, agrāk šis pašvaldības sniegtais pakalpojums izmaksāja 30 eiro. Kopdzīves gadu jubilejas ceremonijas izmaksas pieaugs vien par trim eiro.

Daugavpils novada Dzimtsarakstu nodaļas vadītāja Valija Jurķāne lēmumu palielināt šo pakalpojumu maksu pamato ar to, ka pieprasījums pēc tiem ir neliels, bet pašizmaksa liela: “Dodoties izbraukumos, rodas papildus transporta izdevumi, jāizmanto pārvadājamā aparatūra. Tas savā veidā ir ekskluzīvs pakalpojums.” V. Jurķāne uzsver, ka noteiktā maksa tik un tā nesedz visas faktiskās izmaksas un tā nav palielināta kopš 2014. gada. Šogad Raiņa mājā Berķenelē notikušas tikai trīs laulību reģistrācijas, bet izbraukuma laulības organizētas 19 reizes.

Laulības reģistrācijas maksa Červonkas pilī, Naujenes laulību zālē paliek nemainīga – attiecīgi 30 eiro. Turklāt, ja viens no laulības pieteicējiem ir deklarējis savu dzīvesvietu Daugavpils novadā, maksa par pakalpojumiem tiek samazināta  par 60%.