„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+9.2 °C
apmācies

„Ātrie” Latgalē saņems jaunas automašīnas

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Latgales reģionālā centra brigādes saņēma jaunas automašīnas.

Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Bukša pastāstīja, ka jaunās automašīnas ir piešķirtas Daugavpils (viena) un Rēzeknes (trīs) mediķiem. Pēc jaunā gada janvārī un februārī pa vienam jaunam spēkratam saņems Aglonas, Preiļu, Krāslavas, bet divus auto Dagdas „ātro” brigādes.  

Salīdzinot ar pašreizējiem transporta līdzekļiem, jaunās automašīnas aprīkotas, ņemot vērā dažu mēnešu testa jeb prototipu auto braucienu rezultātus un mediķu ieteikumus. Piemēram, visas medicīnas iekārtas ir novietotas parocīgi, ērti pārvietojamas un lietojamas gan turpat automašīnā, gan ārpus tās. Nestuvēs iestrādāts mehānisms, kas ļauj tās lietot dažādā augstumā, tādā veidā ērti pārvietot pacientu, līdz ar to pacients nejūt lielus satricinājumus, tāpat arī mediķu muguras tiek noslogotas mazāk. Automašīnu ražotāji ir padomājuši arī par pacientu drošību ceļā uz slimnīcu, piemēram, drošības jostas ir gan sēdekļiem, gan nestuvēm. Tā kā „ātrajiem” galvas sāpes rada lauku ceļi, tad pēc viņu lūguma jaunās mašīnas aprīkotas ar četru riteņu piedziņu un pielāgotas pavasara vai rudens šķīdoņa ceļiem, turklāt autovadītājs var braukt drošāk dēļ izvietotās atpakaļskata videokameras. 

Jaunajās automašīnās komforti jūtas gan pacienti, gan mediķi, uzsvēra I. Bukša.