„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 29. marts
Piektdiena
Agija, Aldonis
+8.8 °C
apmācies

Dagdā pasniedz zupu, aicina uz sarunu un lūgšanu

Otrdienās Dagdas invalīdu brālības „Nema” telpas smaržo pēc zupas, kanēļa vai zemenēm. Biedrības vadītāja Mārīte Zariņa ar pavāri Janīnu Grabovsku un palīdzi Diānu Poļaku rosās labdarības zupas virtuvē arī „Latgales Laika” ciemošanās dienā. Drīz sapulcēsies 10--15 maznodrošinātie un trūcīgie dagdēnieši, lai saņemtu ne tikai garšīgu zupu un saldo ēdienu, bet arī palūgtu Dievu un parunātos par dzīvi. „Kad cilvēks atnāk jau otro un trešo reizi, viņš atzīstas, ka saruna ir daudz svarīgāka par zupu. Un vēl pēc kāda laika skan atzīšanās, ka arī lūgšana dod spēku un prieku,” saka Mārīte. 

Janīna, ielejot zupu degustācijai, stāsta, ka rosīšanās virtuvē sākas rīta pusē. Atnāk brīvprātīgās sievietes, lai nomizotu kartupeļus, atnestu no veikala maizi, krējumu. Ja ir gaļas zupa, katls uz uguns tiek uzraudzīts dažas stundas. „Šoreiz ēdienkartē ir zirņu zupa ar maizi. Bet saldajā būs kompots un krēms, lai visi dotos mājās priecīgāki,” uzsver Janīna. 

Ienākot ēdamzālē, pie galda redz astoņus cilvēkus apspriežam jaunumus. Mārīte apjautājas, kāda bija nedēļa. Tikmēr Janīna un Diāna atnes pilnos zupas šķīvjus un saldo -- krēmu ar zemeņu mērci un grauzdētām auzu pārslām. Visi ietur maltīti. Kad pusdienas ir paēstas, Mārīte noskaita pateicības lūgšanu. Tā lēnām pāraug sarunā par Dievu, Ziemassvētkiem, dāvināšanas prieku.

 

Visu rakstu lasiet 28. decembra numurā.