„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+9.2 °C
apmācies

Lucifers novēl laimīgu „ruk-ruk” gadu

Lucifers, kurš lūkojas no laikraksta „Latgales Laiks” 2019. gada kalendāra, ir Vjetnamas cūciņa, kura svētku sarunai piekrīt tikai apmaiņā pret našķi -- sulīgu, garšīgu ābolu. Lucifera saimniece un fotogrāfijas autore Rita Kočmarjova saka, ka minizoodārzā „JuRita”, kuru viņa ar vīru Juri atvēra šogad, Ļutiks (tāds ir cūciņas mīļvārdiņš) ir viens no apmeklētāju favorītiem. Ir bērni, kuri pie sivēna labprāt pavadītu neskaitāmas stundas. Lucifers nav vienkāršs minizoodārza iemītnieks. Viņš prot spēlēt „basketbolu”, proti, Rita pamet bumbiņu, bet Ļutiks to atrod, atnes un ieliek bļodiņā. Tāpat Lucifers prot griezties riņķī.

Stāstot par Lucifera apmācību, Rita atminas, ka vienā treniņā nejauši pateikusi „klik”, un Ļutiks pieradis, ka, dzirdot „klik”, viņu gaida kaut kas ļoti garšīgs. Rita iemācījusi dažādus trikus arī kaziņām, ponijiem un citiem minizoodārza dzīvniekiem. 

Ļutikam ļoti garšo našķi. „Viņam ēd daudz ko, taču, kopš esam oficiāls minizoodārzs, dzīvniekus, arī Ļutiku, barojam tikai ar specialu sertificētu barību. Palutinām mīluli arī ar āboliem un burkāniem,” stāsta Rita.

Kad zoodārzs vēl nebija reģistrēts, Rita Luciferu veda pastaigāties kopā ar suņiem. Sivēntiņam patika tādas pastaigas, viņš, pat noklīdis tālu, atsaucās saimniekiem un skrēja atpakaļ kā paklausīgs kucēns. Tagad gan PVD strikti noteikusi, ka, lai Lucifers nesaslimtu ar Āfrikas cūku mēri, tam jādzīvo slēgtā telpā. Ļutiku tagad var apskatīt tikai pa logu. Tomēr apmeklētāji iemanās iebāzt pa šķirbiņu kādu našķi. Vjetnamas cūciņa ir tīrīga, tāpēc vienā kūts stūrī izveidota ēšanas vietu, bet citā -- „mazmājiņa”.

Visu rakstu lasiet 28. decembra numurā.