„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 19. aprīlis
Piektdiena
Fanija, Vēsma
+4.0 °C
apmācies

Anastasijas Kravčenokas prioritāte – Tokija 2020

Daugavpiliete Anastasija Kravčenoka vēl pirms dažiem gadiem prātoja, vai viņai turpināt spēlēt klasisko volejbolu vai arī pilnībā koncentrēties pludmales volejbolam. Rezultātā sportiste izvēlējās spēli pludmales smiltīs, un pāris gadu laikā kļuva par vienu no Latvijas izlases līderēm. Par savu izvēli sportā, olimpisko mērķi un starpsezonas izaicinājumiem viņa pastāstīja intervijā.

Vairākus gadus Anastasija paralēli spēlēja gan zāles, gan pludmales volejbolu. Jautāta, kāpēc tomēr izvēlējusies pludmales volejbolu, sportiste teic, ka sākotnēji bijis liels spiediens no trenera un federācijas puses, jo tika uzskatīts, ka jāspēlē gan zālē, gan smiltīs, jo tad būs labāki rezultāti: "2016. gadā es aizbraucu uz Rīgu pie trenera Aigara Birzuļa.  Tajā sezonā mēs uzvarējām Eiropas U22 čempionātā, un tad es sapratu, ka ir iespējams sasniegt augstus rezultātus, bet ziemā jāpilnveido meistarība tieši pludmales volejbolā. Lai gan pludmales un zāles volejbolam ir daudz kopīga, tie tomēr ir divi dažādi sporta veidi."

Pašlaik viņa pilnvērtīgi trenējas, jo 2019. gadā notiks 2020. gada olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs. Sportistes galvenā prioritāte ir treniņi un gatavošanās olimpiādei.

Visu interviju ar sportisti lasiet 28. decembra numurā.