„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
-0.9 °C
daži mākoņi

Klajā nākusi grāmata „Aiz azara bolti bārzi…”

Gada noslēgumā klajā ir nākusi grāmata „Aiz ezera balti bērzi…”, kas ir dokumentāls stāsts par izcilās Latgales diriģentes un pedagoģes Terēzijas Brokas dzīvi un neatsveramo ieguldījumu Latgales un Latvijas kultūrvides saglabāšanā un attīstībā, informē Daugavpils Kultūras pārvalde.

Grāmatas autore ir Latgales literāte un žurnāliste Anna Rancāne, kas darbu pie grāmatas izveides sākusi jau 2015. gadā. Grāmatas un CD dizaina autore Sandra Ošiņa. Vairāku gadu garumā notika intensīvs pētnieciskais darbs, kurā tika ievāktas mutvārdu un dokumentālās liecības, ko sniedza gan pati Terēzija Broka, gan arī viņas kolēģi, koru dziedātāji, kultūras darbinieki, radi un citi cilvēki, kas kādreiz ir sadarbojušies ar diriģenti, kā arī tika atlasīti Rīgas Rakstniecības un mūzikas muzeja, Latvijas Valsts arhīva, St.Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas u.c. iestāžu arhīvu dokumenti un fotogrāfijas. Grāmata papildināta arī ar audio materiālu – CD. Tajā digitalizētas divas 1962. gadā izdotas plates „Latgalian (Latvian) Folk songs” ar latgaliešu tautas dziesmām, ko izpildīja Staņislava Broka un Terēzijas Brokas vadītie kolektīvi. 

Grāmata ir izdota ar VKF atbalstu, tās prezentācija plānota janvārī.