„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+6.2 °C
apmācies

Andzeļu iedzīvotāji negrib zaudēt skolu

Andzeļu pamatskolas gaišajos gaiteņos valda liela rosība -- bērni steidz uz klasi, jo sāksies stunda. Diemžēl nākamgad skola paliks tukša, jo Dagdas novada pašvaldība pieņēma lēmumu par tās likvidēšanu.

Skolas direktores pienākumu izpildītāja Ināra Krauliša atzīst, ka grūti runāt. Andzeļu pamatskola, kuru savulaik Andzeļu pagasta pārvalde kapitāli atjaunoja par ienākšanas Dagdas novadā naudu (nomainīti logi, durvis, veikts klašu un gaiteņu kosmētiskais remonts utt.), ir kā cilvēkam elpa -- nebūs skolas, nebūs dzīvības, noteic Ināra.

Izrādot skolu, viņa atminas, kā pati šo skolu absolvējusi 1989. gadā un kā, atnākusi strādāt pirms vairāk kā 20 gadiem nu jau kā skolotāja, iedomājusi, ka vēlas palikt šeit uz mūžu.

„Kad es absolvēju Andzeļu pamatskolu (mācības bija krievu valodā, bet vēl pirms tam 70. gados tā bija latviešu skola), manā klasē bija 7 skolēni. Uzsākot skolotājas gaitas šeit, bija klase, kur mācījās trīs bērni. Šajā ēkā ir darbojusies divu plūsmu skola, bet šī gadsimta sākumā tā atkal kļuva par latviešu skolu. Par Andzeļu pamatskolas aizvēršanu tiek runāts pēdējos 6 gadus, jo mācījās ap 50 skolēni un bija jāiziet kārtējā akreditācija Tomēr skola tika akreditēta uz 6 gadiem. Diskusijas par aizvēršanu atsākās pirms diviem gadiem, tomēr vecāki tikai vienu bērnu atdeva Ezernieku vidusskolai. Nākamgad vajadzēja būt jaunai skolas akreditācijai, taču pašvaldība ir nobažījusies, vai skola tiks akreditēta,” stāsta Ināra.

Visu rakstu lasiet 4. janvāra numurā.