„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+5.4 °C
apmācies

Jauns ģimenes sporta veids

Ikgadējais Jaungada skrējiens Daugavpilī notika jau desmito reizi.

Tas jau kļuvis par Jaungada tradīciju un šogad sapulcināja aptuveni 450 dalībniekus, skrējienā piedalījās gan bērni un seniori, gan pieredzējuši sportisti, gan iesācēji. Visus dalībniekus vienoja labs svētku noskaņojums un košās Salaveča cepures.

Var teikt, ka daugavpiliešiem skrējiens bija ne tikai sporta sacīkstes, bet arī aktīvas atpūtas un izklaides veids. Ģimenes – vecāki un dažāda vecuma bērni izmanto iespēju piedalīties skrējienā, lai kopā pavadītu laiku, nofotografētos pie egles un dekorācijām Vienības laukumā. Piemēram, Kravčenko ģimene Jaungada skrējienā piedalījusies jau vairākkārt, savukārt šogad startēja pilnā sastāvā – kopā ar vecākiem  skrēja arī piecgadīgā meita. Viņuprāt, Jaunajam gadam bērniem jāasociējas ne tikai ar sēdēšanu pie klāta galda. Ģimene var pavadīt laiku kopā, nodarbojoties ar sportu, elpojot svaigu gaisu un piekopjot veselīgu dzīvesveidu. Jāatzīmē, ka skrējienā piedalās dažādu pilsētas iestāžu un sporta organizāciju kolektīvi.