„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.8 °C
apmācies

No amata atbrīvots Jānis Dukšinskis

27. decembrī Daugavpils domes ārkārtas sēdē ar balsu vairākumu no amata tika atbrīvots domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Dukšinskis. Lēmumprojektu par J. Dukšinska atlaišanu domē iesniedzis domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Igors Prelatovs („Mūsu partija”), kura atkāpšanos saistībā ar korupcijas skandālu iepriekš pieprasīja J. Dukšinska pārstāvētā Latgales partija. Taču pagaidām jautājums par neuzticības izteikšanu I. Prelatovam nav ticis skatīts. Igors Prelatovs šobrīd pilda domes priekšsēdētāja pienākumus pēc sava partijas biedra Riharda Eigima atbrīvošanas no domes priekšsēdētāja amata.

Jānis Dukšinskis domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīja kopš 2018. gada 28. jūnija. Galvenās viņa atbildības jomas bija pilsētas administratīvās teritorijas labiekārtošana, sanitārā tīrība, komunālo pakalpojumu organizēšana iedzīvotājiem un pašvaldības uzņēmumu kontrole.

I.Prelatovs paskaidroja, ka jautājums par J. Dukšinska atbrīvošanu no amata tika ierosināts, ņemot vērā kritisko situāciju pilsētas uzkopšanā. Līgums ar uzņēmumu, kas nodrošina šo pakalpojumu, beidzās 2018. gada 31. decembrī. Sešu mēnešu laikā, kopš J. Dukšinskis pārrauga šo jomu, tika organizētas divas iepirkuma procedūras par pilsētas ielu uzkopšanu. Pirmā no tām tika izbeigta sakarā ar nekvalitatīvo tehnisko specifikāciju. Otra, kuras tehnisko specifikāciju saskaņoja J. Dukšinskis, noslēdzās ar 2,5 miljonu eiro sadārdzinājumu salīdzinājumā ar iepriekšējo periodu. Pašlaik ir izveidojusies situācija, ka gada noslēgumā domes deputātiem ir jāmeklē līdzekļi un risinājums, lai pilsētā šā gada pirmajās dienās nevaldītu haoss un tā tiktu uzkopta. Nesaskaņojot ar kolēģiem, 2018. gada 27. decembrī J. Dukšinskis izdeva rīkojumu „Par pakalpojumu līguma slēgšanu par Daugavpils pilsētas ielu ikdienas uzturēšanu”, tādējādi vienpersoniski uzliekot par pienākumu Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldei noslēgt līgumu par ielu uzturēšanu 2019. gadā un uzņemties finansiālas saistības līguma izpildei.

J. Dukšinskis viņa atstādināšanu no amata uzskata par politisku lēmumu, kas nav pamatots.