„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 20. aprīlis
Sestdiena
Mirta, Ziedīte
+7.9 °C
apmācies

Rīgā atklāta Rotko simpozija izstāde

7. janvārī Rīgas Centrālajā bibliotēkā atklāta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra organizētā gleznošanas simpozija „Mark Rothko” darbu izstāde „Gleznojam savu nākotni kopā”.

Par godu „Eiropas sadarbības dienai 2018” Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs piedāvā ceļojošo izstādi „Gleznojam savu nākotni kopā”, demonstrējot 10 starptautisku mākslinieku darbus, kas tapuši Daugavpilī 14. starptautiskā glezniecības simpozija “Mark Rothko 2018” laikā, iedvesmojoties no Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko darbiem un viņa dzimtās pilsētas īpašās auras.

Marka Rotko vārds un viņa šogad atzīmējamā 115. dzimšanas diena Daugavpils Marka Rotko mākslas centram ir piesaistījusi māksliniekus no septiņām valstīm, lai izteiktu savas sajūtas un pārvērstu tās izcilos mākslas darbos.

Tāpat kā sadarbība pāri robežām, šie mākslas darbi ir ārkārtīgi dažādi mākslinieku ģeogrāfijas, izvēlēto materiālu un tehnikas ziņā. Katrā mākslas darbā ir atspoguļots mākslinieka individuālais rokraksts un viņa izpratne par pārrobežu sadarbību.

Simpozijā piedalījās mākslinieki no Latvijas, ASV, Īrijas, Nīderlandes, Polijas, Ungārijas un Vācijas.

Izstāde Rīgas Centrālajā bibliotēkā apmeklētājiem pieejama līdz šī gada 19. janvārim un jau no 23. janvāra to varēs skatīt Nacionālajā laikmetīgās mākslas centrā Minskā, Baltkrievijā.