„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+7.4 °C
apmācies

Latgalē izsludināts ģimenes recepšu konkurss

pexels.com

Dagdas novada dome līdz 10. aprīlim rīko Latgales starpnovadu radošo darbu konkursu skolēniem „Manas ģimenes lieliskā recepte”.

Dagdas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Micķeviča pastāstīja, ka žūrija, kur būs iesaistīts arī ēdināšanas eksperts, vērtēs zīmējumus, gleznojumus un kolāžas, kur bērni attēlos ēdienu, kas pagatavoti no pašu mazdārziņā izaudzētiem vai tirgū pirktiem produktiem, receptes, un pievienoto paskaidrojumu, kādas ir ēdiena sastāvdaļas un kā to pagatavot. Ar šo konkursu dagdēnieši vēlas popularizēt veselīgu pārtiku un veselīgas ēšanas kultūru.

Konkursu finansē Dagdas novada dome un Eiropas Sociālais fonds vietējās sabiedrības veselības veicināšanas un slimību profilakses projekta ietvaros. Laureātus apbalvos Starptautiskajā bērnu un jauniešu dziesmu un deju, modes teātra festivālā, kas notiks maijā Dagdā.