„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 24. aprīlis
Trešdiena
Nameda, Ritvaldis, Visvaldis
+8.2 °C
apmācies

Ministrijas lēmums neietekmēs apkures tarifu Ilūkstē

freeimages.com

SIA „Ilūkstes siltums” pēc Ekonomikas ministrijas lēmuma atcelt uzņēmumam elektroenerģijas obligātā iepirkuma atļauju neplāno palielināt apkures tarifu Ilūkstē tuvākajā laikā, uzsvērts uzņēmuma valdes komentārā „Latgales Laikam”.

Šobrīd Ilūkstē apkures tarifs ir 46,96 eiro/MWh (bez PVN).

Uzņēmuma valde uzskata, ka EM lēmums nav pamatots, tāpēc to pārsūdzēs. Tāpat vēstulē teikts, ka valde uzņēmumu iegādājusies 2017. gada nogalē, un no tā brīža komunicējusi ar ministriju, vai Ilūkstē var sākt koģenerācijas stacijas būvniecības 2. kārtu, taču atbildes nav. EM 2018. gada nogalē pieņēma lēmumu atcelt uzņēmumam elektroenerģijas obligātā iepirkuma atļauju.

EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena skaidro, ka, saskaņā ar 2012. gada lēmumu par tiesību piešķiršanu pārdot koģenerācijas procesā saražoto elektroenerģiju obligātā iepirkuma ietvaros, SIA „Ilūkstes siltums” bija jāuzsāk elektroenerģijas ražošana koģenerācijā līdz 2015. gada 20. jūnijam. Taču šajā termiņā nav sākta elektroenerģijas ražošana koģenerācijā.    

SIA „Ilūkstes siltums” valde informē, ka ir parakstījusi divus līgumus ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par ES līdzfinansējumu katlu mājas visu iekārtu nomaiņai un jaunu siltumtrašu izbūvei Ilūkstē, lai varētu pieslēgt jaunus patērētājus. Tiek izstrādāts būvprojekts, pēc tam notiks iepirkums, bet iepriekš minētos darbus plānos realizēt līdz 2019. gada oktobrim. 

Saskaņā ar Ilūkstes novada domes 2018. gada lēmumu SIA „Ilūkstes siltums” drīkst pārbūvēt katlu māju, izbūvēt jaunu siltumtīklus un pieslēgt vairākas pašvaldības iestādes, proti, SIA „Veselības centrs „Ilūkste””, dažas Ilūkstes Raiņa vidusskolas ēkas, kā arī Ilūkstes bērnu un jauniešu centru, kurām siltumu nodrošina lokālās katlu mājas.

Interneta vietnē firmas.lv publicēti SIA „Ilūkstes siltums” 2017. gada finanšu rādītāji - apgrozījums 352 214 eiro, bet peļņa 11 153 eiro. Uzņēmuma kapitāla kontrolpakete jeb 60% pieder SIA „EK Investīcijas” (reģistrēta Krustpils novada Kūku pagastā), bet 40% SIA „Ecosence” (reģistrēta Garkalnes novada Berģu pagastā).