„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 25. aprīlis
Ceturtdiena
Bārbala, Līksma
+6.3 °C
apmācies

SAC „Vārkava” atvēršana aizkavējas

Dinija Jemeļjanova

Pagājušā gada augustā ekspluatācijā nodota bijušās Vārkavas pamatskolas ēka, kurā šogad plānots atvērt sociālās aprūpes centru jeb mājas pensijas vecuma cilvēkiem. Par iestādes vadītāju ievēlēta Lidija Krasnais, kas pastāstīja, ka pašlaik turpinās telpu iekārtošana, taču to kavē finansējuma trūkums.

Remontdarbus „LC Būve” noslēdza laikus, sākotnēji tika lēsts, ka iekštelpu iekārtošana ilgs pusgadu un 2019. gada sākumā centru varēs atvērt. Ēkas remontam Vārkavas novada dome Valsts kasē aizņēmusies 574 tūkstošus eiro, bet iekštelpu iekārtošanai nepieciešamos līdzekļus bija plānots piesaistīt no citiem avotiem. Daļu mēbeļu centrs saņēmis kā ziedojumu, taču ar to vien nepietiek. Ēkā paredzētas 30 istabas 42 iemītniekiem. Vadītāja paredz, ka šajā laikā interese būs pietiekama, tas atrodas lauku vidē, ēkai ir viens stāvs, blakus atrodas dīķis. Vientuļajiem pensionāriem dzīvošanu SAC „Vārkava” palīdzēs segt pašvaldība, citiem nāksies piemaksāt. Šīs summas gan vēl nav zināmas, kamēr iestādes dibināšana nav saskaņota ar Labklājības ministriju. L. Krasnais paredz, ka centru varētu atvērt ne ātrāk kā šī gada maijā.

Lidija Krasnais Vārkavas novada Sociālajā dienestā par sociālo darbinieci strādā kopš 2013. gada. Viņa ir beigusi vadības un sociālā darba augstskolu „Attīstība” un ieguvusi profesionālo maģistra grādu sociālajā darbā.