„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 26. aprīlis
Piektdiena
Alīna, Rūsiņš, Sandris
+2.6 °C
apmācies

Sašķirtos atkritumus no privātā sektora izvedīs biežāk

Aleksandrs Rube

No šī gada janvāra specializētā atkritumu savākšanas mašīna dažādos pilsētas mikrorajonos kursēs nevis vienreiz mēnesī, kā tas bija līdz šim, bet divreiz biežāk.

Nodot otrreizējai pārstrādei derīgos sašķirotos atkritumus Daugavpils administratīvās teritorijas privātā sektora iedzīvotājiem bija iespēja jau no 2018. gada 22. oktobra. Izanalizējot pakalpojuma pieprasījumu un rezultātus, speciālisti nolēma pilnveidot maršrutu un dubultot reisu skaitu. Tāpēc šogad nodot otrreizējai pārstrādei derīgos sašķirotos atkritumus varēs divreiz mēnesī – katra mēneša otrajā un ceturtajā nedēļā.

Sašķiroto atkritumu savākšanas grafiks

  • Pirmdiena – Jaunbūve (no 18. novembra līdz Slāvu ielai)
  • Otrdiena – Ruģeļi, Jaunbūve (no 18. novembra līdz Silikātu ielai), Čerepova, Gajoks
  • Trešdiena – Grīva (Lielās ielas rajonā), Liģinišķi, Centrs, Dzelzceļnieku ciemats
  • Ceturtdiena – Grīva (6. vidusskolas rajonā), Nīderkūni
  • Piektdiena – Judovka, Stropi, Križi, Jaunie Stropi
  • Sestdiena – Vecā Forštate, Jaunā Forštate, Viduspoguļanka, Mežciems, Cietoksnis, Vizbuļi

Maisi ar sašķiroto iepakojumu iepretī namīpašumam ir jāatstāj līdz pl. 7.00 no rīta. Maisi, kuros tiks konstatēts sadzīves vai cita veida pārstrādei nederīgu atkritumu piejaukums, netiks paņemti.

Arī daudzstāvu namu iedzīvotāji var samazināt atkritumu daudzumu, kuri tiek izvesti par maksu – sašķirotie atkritumi jāizmet krāsainajos, speciāli marķētajos konteineros.

Dzeltenie konteineri paredzēti stikla tarai, zilie – visiem pārējiem iepakojuma veidiem (plastmasas pudeles un maisiņi, papīrs, kartons, konservu kārbas, avīzes u.c.).

Pašlaik pilsētā uzstādīti 100 krāsaini konteineri (50 dzelteni un 50 zili).