„Latgales Laiks” iznāk latviešu un krievu valodās visā Dienvidlatgalē un Sēlijā, „Latgales Laiks” latviešu valodā aptver Daugavpils pilsētu, Augšdaugavas novadu un apkārtējos novadus un pilsētas.
2024. gada 28. marts
Ceturtdiena
Ginta, Gunda, Gunta
+12.9 °C
apmācies

Sumināja Krāslavas labākos sportistus

freeimages.com

Decembra nogalē Krāslavas novada labākie jaunie sportisti saņēma balvas.

Liels godalgu birums pagājušajā sezonā bija brīvās cīņas sportistiem Latvijas meistarsacīkstēs vai čempionātos, proti, Karinai Andžānei un Danielai Sutānei ir 2 zelta, Maksimam Beinarovičam - zelta, Anželikai Jakubovičai - 2 sudraba, Konstantīnam Levickim - 1 zelta un 1 bronzas, Artūram Gončaronokam un Edgaram Sadovskim - sudraba, Artūram Dombrovskim - bronzas medaļa. Viņi saņēma 2018. gada labāko sportistu balvas.   

Tās pasniegtas arī basketbolistiem un futbolistiem. Krāslavas U19 jauniešu komandas pagājušajā sezonā izcīnīja 1. vietu Latvijas jaunatnes basketbola līgas (LJBL) Nacionālās līgas Austrumu zonā un ceļazīmi dalībai Superlīgas „play off” jeb labāko komandu turnīrā. Individuālā balva pasniegta basketbolistam Reinim Andžānam, kurš ir atzīts par  LJBL Superlīgas rezultatīvāko spēlētāju, Jānim Umbraško, kurš tajā pašā Superlīgā izpelnījās labākā atlēkušo bumbu izcīnītāja titulu, un Laurim Pļaveniekam, kurš ir ierindots 2. vietā Nacionālās līgas Austrumu zonas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Tikai uzslavēta arī U16 komanda, kas izcīnīja bronzas godalgas LJBL Nacionālā kausa izcīņā.

Savukārt U12 futbola komanda uzvarēja Latgales jaunatnes čempionātā, bet futbolists Aleksejs Silibitkins, kurš, būdams Krāslavas sporta skolas audzēknis, spēlējot BFC „Daugavpils” komandā, ir Latvijas jaunatnes čempionāta divkārtējs čempions un labākais uzbrucējs U13 grupā. 

Tikmēr vieglatlētu saimē sumināts Artūrs Šarkovičs, kuram ir 4 čempiona tituli, 2 zelta medaļas Baltijas kausa izcīņā un 10. vieta Eiropas U18 čempionātā,  Daniela Timma par Latvijas vicečempiones titulu, 2 zelta godalgām Minskas starptautiskajās sacensībās, bronzas medaļu Viļņas starptautiskajās sacensībās un 5. vietu Latvijas ziemas čempionātā, kā arī Līva Māra Mukāne par izcīnīto zelta medaļu Latvijas čempionātā. Tāpat laureāta balva piešķirta Katrīnei Tračumai un Katrīnai Ļaksai.     

Apbalvoti arī Šaušanas nodaļas sportisti Karīna Krilova, Mareks Mjadjuta, Dana Soskova, Diāna Bulavska, Rihards Plotiņš, Rihards Misjuns, kuri izcīnījuši dažāda kaluma medaļas Latvijas pieaugušo vai jauniešu, vai junioru čempionātos, vai Baltijas kausa izcīņā.

Pagājušajā sezonā labi startēja arī distanču slēpošanas nodaļas sportisti Šņežana Jegorčenko (Latvijas čempione) un Līga Volka (bronza skolēnu ziemas čempionātā un 5. vieta Latvijas čempionātā). Arī viņiem pasniegtas sporta laureātu balvas.

Labākā trenera tituls piešķirts basketbolistu trenerim Raitim Timmam, vieglatlētu trenerei Innai Radēvičai un distanču slēpošanas trenerei Ilonai Vanagai.

Pavisam sumināti 50 sportisti, kas pārstāvēja sešus sporta veidus. 

Laureātu balli rīkoja Krāslavas sporta skola ar Krāslavas novada pašvaldības atbalstu.